10.11 Spracovanie a konzervovanie mäsa

SK NACE kód:

1011

Spracovanie a konzervovanie mäsa

Sekcia
C
Divízia
10
Skupina
10.1
Trieda
10.11

Táto trieda zahŕňa:
- prevádzku bitúnkov zaoberajúcich sa zabíjaním, spracovaním alebo balením mäsa: hovädzieho, bravčového, jahňacieho, zajačieho, baranieho, ťavieho atď.
- výrobu čerstvého, chladeného alebo mrazeného mäsa, po porážkach / v kusoch
- výrobu čerstvého, chladeného alebo mrazeného mäsa, po rezaní / v plátkoch, kúskoch

Táto trieda tiež zahŕňa:
- zabíjanie a spracovanie veľrýb na pevnine alebo na špecializovaných lodiach
- výrobu kože a kožušiny pochádzajúcich z bitúnkov, vrátane kožušníctva
- výrobu bravčovej masti a iných jedlých tukov živočíšneho pôvodu
- spracovanie vnútorností zvierat
- výrobu jatočnej vlny

Táto trieda vylučuje:
- výrobu jedlých hydinových tukov, pozri 10.12
- balenie mäsa, pozri 82.92

 

Napíšte ako prvý ...

Pridaj komentár

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

*
*